WAUW!

20. september 2018 22:50 , af Simon Olsen

 Resultat: 23-34 (13-17) 

Det blev til en storsejr torsdag aften i Fredericia for 1. divisionspigerne. Modsat lørdagen nederlag mod TMS Ringsted fik pigerne en flyvende start. 
Der blev spillet lige godt 2 minutter før første mål blev sat ind, dog af Fredericia.
En lidt famlende start de første minutter fra vores side, blev dog hurtigt afløst af en sikker scoring fra Sofie Hakala til 1-1 og et hurtigt føringsmål derefter af Ida Jespersen på en velspillet kontra.
3-2 målet var en perle af Lotte Vestergaard der med en putbold finder Ida til føringsmålet – hurtigt herefter 4-2 ved Stine Schmidt.
Efter 6:50 sekunder måtte Fredericia tage en timeout, efter Skipper havde gjort det til 5-2.
Timeouten var uden den ønskede effekt og efter 10 min stod den 3-7, hvor en storspillende Sophie Amalie Moth i målet, sørgede for masser af kontramål i den anden ende.

Det var en helt anden start end mod TMS Ringsted. I dag var pigerne klar fra start, bedst illustreret i et returløb, hvor Lotte og Josefine begge kastede sig efter en bold i en Fredericia kontra og nåede den.
Oveni et rigtigt fightermål af Josefine Orby, til 5-9, før dommerne faldt i ”Gravholt”-fælden, som Jeppe mente dommerne burde have set et par gange i fjernsynet før – som kostede Ida Jespersen en 2 min’s udvisning.
Efter 17 min tog Jeppe Vestergaard timeout, hvor både han og Gitte var rasende over sløsset opdækning og koncentrationsfejl i flere situationer, så hallen ikke var i tvivl om det ikke var godt nok. 
Rikke Thorngaard var en af spillerne der fik en opsang og den virkede, angrebet efter parkerede hun Fredericia forsvareret ude i cafeteriat og bragte os foran 11-8.
Men faktum var at Fredericia arbejdede sig mere og mere ind i kampen. Men vi var stadig i førersædet efter 22 min, hvor Sara Kallestrup gjorde det til 12-10 i vores favør.
Op mod halvlegen fik vi hurtigt fat igen, og først et mål af Josefine og så Laura hurtigt efter bragte os på 16-12 føring og pausestillingen blev 17-13 på et mål til sidst af Ida Jespersen.

2. halveg starter som 1. halvleg sluttede, en stor redning af Moth i målet og en hurtigt kontra, hvor Josefine Orby scorer med en flot underhånd. Herefter en lynhurtig kontra, som Laura udnytter til en 19-13 øring.
Det blev 20-14 ved Stine Schmidt der var oppe at hænge i 3. sals højde og hamrede den ind. Det gik hurtigt i starten af 2. halvleg, hvor vi hurtigt igen udnyttede en teknisk fejl og kom foran 21-14 ved Laura igen.
Laura var ”on fire” fra starten af 2. halvleg, hvor hun nu opsnappede en aflevering og løb op og scorede til 22-14 efter 34:33 og Fredericia måtte tage timeout.
Herfra prøvede Fredericia sig med en dobbelt mandsopdækning, men på trods af lidt forvirring, fik Fredericia ikke benefit ud af det. Og efter 45 minutter kunne Rikke udnytte det offensive forsvar til en 25-16 føring.
Man stod stærkt i forsvaret, hvor Fredericia også lavede mange tekniske fejl. Men hvor man bøvlede meget med Mette Gravholt på stregen i første halvleg, havde man fuldstændig styr på hende i 2. halvleg.
Efter 46 minutter kom den første 10 målsføring, da Ditte og Josefine flot sammen spillede sig fri til et sikkert mål.

Efter 50 min kom kampens detaljer, først griber Sophie Moth et skud ud og i den efterfølgende kontra laver Rikke et verdensklasse indspil til Strunge der sikkert scorer. 28-18 føring!
Strunge var i hopla i denne periode og scorede 3 mål i træk og sammen med Ida var de på stregen i særklasse i aftenens kamp.

I slutningen af kampen prøvede Fredericia igen at gå helt op i nu et helbanepres, men uden den helt store ønskede effekt.
Og i den anden ende brillierede Laura Christiansen med mål på mål. Hun blev også topscorer med 9 mål i alt, efter hun kom ind efter 20 min af kampen.

De første 2 point er nu sat på kontoen og pletten fra i lørdags, er vasket væk. 
Næste kamp er i vestjyskBANK Arena d. 6/10 kl. 13:30 imod Bjerringbro. 

Målscorer:
Laura Christiansen - 9 mål
Ditte Aaen - 4 mål
Ida Jespersen - 4 mål
Mathilde Strunge - 4 mål
Rikke Thorngaard - 3 mål
Katrine Skipper - 3 mål
Josefine Orby - 3 mål
Stine Schmidt - 2 mål
Sara Kallestrup - 1 mål
Sofie Hakala - 1 mål