Stortalent skifter til Hadsten Håndbold

22. september 2022 10:50 , af Simon Olsen

I sommers trak det kun 20-årige stortalent Ida Callisen sig "tilbage" og skulle have en pause fra håndbolden. Derfor forlængede hun ikke kontrakten med Randers HK, som hun fik debut for som 17-årig og nåede 60 ligakampe for indtil i sommers. 

Men efter lidt ro, noget pause og mere fritid til at fokusere på sig selv, er hun nu klar til at tage håndbolden ind igen i Hadsten, på lidt lavere blus end ligahåndbolden. 
"Jeg kunne mærke, at jeg savnede kammeratskabet på og udenfor håndboldbanen. Jeg har været en smule ramt af nogle håndboldabstinenser, eftersom jeg gik fra at bruge al min fritid på håndbold til nul timer fra den ene dag til den anden. Jeg har dog været længe om at tage springet tilbage, men jeg håber, at det er den rigtige beslutning. Det må tiden vise", fortæller Ida

At det så lige blev Hadsten Håndbold, er der flere årsager til, bl.a. et kendskab til trænerteamet i forvejen, men også at setuppet passer til mere end bare håndbolden. 
"Jeg synes først og fremmest, at Hadsten Håndbold tilbyder et set-up, som passer med min mulighed for at kombinere håndbold med arbejde og senere studie. Derudover kendte jeg flere spillere og trænere, som jeg var meget glade for, da jeg var i Randers HK, og jeg ser frem til at være en del af den trup, Hadsten Håndbold har samlet til denne sæson. Samtidig er 1. division på et højt niveau, hvor flere af holdene ligger tæt på hinanden, og det giver uden tvivl en spændende turnering", fortæller bagspilleren. 

Cheftræner Mathias Broløs, som kender Ida godt fra hans tid i Randers HK, er rigtig glad for at Ida er at finde i den blå/orange trøje i denne sæson.
"Jeg kender Ida fra min tid i Randers HK, og har selvfølgelig fulgt med i hendes udvikling, hvor jeg har været ret imponeret over hendes præstationer på højeste niveau. Man skal huske, at Ida stadig er ung, og på trods af det, så vil hun uden tvivl kunne tilføre vores hold noget erfaring, da hun har været med på højt niveau i ligaen over flere sæsoner.
Jeg har haft gode snakke med Ida, og derfor glæder det mig naturligvis, at vi kan få glæde af Idas kompetencer på vores hold, og jeg er sikker på at Ida vi passe perfekt ind i den måde, som vi ønsker at spille på, hvor hun bl.a. med hendes fysik og speed kan blive en gevinst. Derudover er hun en helt igennem god pige, som har de rigtige værdier, også udenfor banen, og som man altid kan regne med leverer 100% på banen",
fortæller cheftræneren.

Ida er som nævnt 20 år, men på trods af den unge alder, har hun god erfaring fra øverste niveau med 60 ligakampe for Randers HK, og det er også noget af det hun selv tror hun vil kunne byde ind med bl.a. i truppen.
"På banen håber jeg, at jeg trods min unge alder kan byde ind med noget erfaring og en masse gå-på-mod. Jeg er ikke typen, der holder mig tilbage, når jeg går ind på banen, og jeg håber, at min viljestyrke og indstilling kommer til at være en gevinst for holdet. Herudover er jeg en udpræget holdspiller, hvilket både gælder på og udenfor banen, så jeg glæder mig også til at kunne bringe en masse godt humør og socialt initiativ ind i truppen", udtaler hun.

Ambtionen i 1. division, er svær at vurdere ud fra starten på turneringen fortæller Ida til slut.
"Jeg tror, at 1. division bliver meget jævnbyrdig i år, hvor der bliver svært at spå om, hvordan kampene kommer til at udfolde sig. Vi har allerede nu set flere overraskende resultater, og det er farligt at undervurdere nogle af holdene. Hvis vi spiller på toppen hele sæsonen, tror jeg, at vi har en god mulighed for at spille os i top 5. Vi er et ungt hold, og det kan erfaringsmæssigt give nogle udsving, men med de kvaliteter, truppen besidder, bør vi kunne true de fleste af favoritter, såfremt vi formår at udnytte disse kvaliteter", slutter Ida af. 

Ida har faktisk allerede fået sin debut i Hadsten-trøjen da hun i første kamp i sæsonen nåede at komme med, efter et par træninger i ugen op til. Her scorede hun 2 mål og leverede en stor indsats i et stærkt forsvar.