SEJR!

2. december 2019 08:42 , af Simon Olsen

Resultat: 23-22 (10-9)

Det blev tæt, det blev dramatisk og det blev til 2 sindssygt flotte point mod topholdet og oprykningsaspiranterne fra Sønderjyske, der før kampen fristede en tilværelse som nummer 3 i tabellen og med en sejr ville kravle tættere på Ringkøbing og Vendsyssel over dem.

Før kampen, var holdet klar over at man skulle slå til i forsvaret overfor en rigtig stærk offensiv fra Sønderjyske, med mange forskellige kompetencer.
Og forsvaret stod godt, rigtig godt. Efter 18 minutter stod der 4-4, hvor en storspillende Marie Aas i målet tog alt der kom forbi et betonforsvar i første halvleg.

Anført af en stærk venstreside i angrebet med Majken Hedegaard og Stine Schmidt, gik pigerne til pause foran 10-9.

2. halvleg startede holdet ikke godt, Sønderjyske kom hurtigt foran 13-11 og kunne have udbygget til 14-11, men Marie Aas holdte holdet inde i kampen.
Herfra fik pigerne fat igen, og pludselig var det hele vendt på hovedet og med 8 minutter igen gjorde Majken Hedegaard det til 20-16 og det lignede en afgørelse på kampen.
Men Sønderjyske gav ikke op og med 4 hurtige mål, var man nu status quo med 4 minutter tilbage, 20-20.

Men til sidst var det en utrolig kølig Sofie Hakala der først scorede på et straffekast og efterfølgende til 22-21 fra fløjen, før Anne Berggren lukkede kampen med 30 sekunder tilbage til 23-21, hvorefter Sønderjyske's sidste mål var irrelevant ift. fordelingen af pointene.

Det var en yderst tilfreds og stolt cheftræner vi snakkede med efter kampen.
"Jeg er meget stolt over vores præstation, og det udtryk vi kommer med. Det var en flot holdpræstation, og en kamp hvor vi er knivskarpe i forsvaret. Vi havde udfordringer i angrebet i perioder, men stresser ikke, og formår at være kyniske på de afgørende tidspunkter.
Det er fedt at få to point ud af vores hårde arbejde, og vi ved at vi er i det rette spor lige nu"
, udtalte Mathias Broløs.

Næste hjemmekampe er lørdag d. 7/12 kl. 14:00 imod et andet tophold, DHG Odense, som frister en tilværelse som nummer 4 i tabellen.