Fantastisk åbningssejr

10. september 2017 09:20 , af Jesta Damgaard

Skanderborg Håndbold – Hadsten Håndbold 19-20 (10-10)

Det blev ikke nogen håndboldmæssig oplevelse, og slet ikke i den ende hvor målene skulle laves. Ganske typisk for åbningskampe på en ny sæson. Men hvad betyder det, når vi fik sejren og de to point…

Vi har uden slinger i valsen meldt hårdt ud omkring vores ambitioner for den kommende sæson, og derfor var lørdagens åbningskamp imod liganedrykkerne fra Skanderborg noget af en test. Ikke mindst ift. vores egen selvforståelse, men så sandelig også for at vise omverdenen, at sidste sæson ikke bare var en tilfældighed. Vi lignede dog ikke et tophold fra kampens begyndelse. Nede 4-1 og en time out brugt efter 7 minutter! Vi fik rettet ind og kæmpet os tilbage i kampen. Defensiven var solid, Sara tog sit, og vi fik med jævne mellemrum også puttet en bold i kassen. Kampens betydning og tidspunktet på sæsonen var tydelig i begge lejre, og derfor delte vi ganske rimeligt, da vi gik til pause.

Fokusområderne var fortsat de samme, der skulle ”bare” mere snert i angrebsspillet og afslutningerne, og vi fik også ganske kort en lille overhånd i begyndelsen af anden halvleg. Det varede dog kort, og Skanderborgs 7 imod 6 spil bragte dem tilbage i teten, helt ind til 10 minutter før tid, hvor stillingen var 19-17 til hjemmeholdet. Men vi bevarede roen og køligheden, og formåede at lave kampens sidste tre mål, og kunne med bolden i hænderne lade haluret rende ud, til stor forløsning for os alle.

To point og en sejr på udebane imod et hold, som uden tvivl vil blande sig i toppen er bare yderst godkendt, og her efterfølgende er jeg meget tilfreds med den ukuelige tro vi har på tingene, uanset hvor svært vi kan have det. Vi har en unik evne til at sejre, når vægtskålen står og tipper på yderste, og det er en helt fantastisk egenskab vi har tilegnet os, og glædeligt taget med fra sidste sæson.

Mange ting kan naturligvis blive væsentligt bedre, men fundamentet består og det er det vigtigste. Vi er på tavlen, og det er jeg ovenud tilfreds med.

Tak til verdens bedste fanklub, forældre og venner, der havde taget turen til Skanderborg for at støtte os. Vi sætter umådeligt pris herpå. Og tak til Skanderborg for en god fight, og pøj pøj til jer i kampene fremover…