Et vundet point!

17. marts 2018 22:26 , af Jesta Damgaard

Hadsten Håndbold – Horsens Håndbold Elite 23-23 (9-12)

Der var lagt op til et brag af en kamp lørdag eftermiddag i Vestjysk Bank Arena, og de mange fremmødte fik fuld valuta for skillingen. Det blev ligeså intenst og nervepirrende som jeg på forhånd havde ventet.

Et mindre hæsblæsende resume giver nogenlunde dette forløb: Første halvleg var ganske jævnbyrdig de første tyve minutter, hvorefter Horsens fik noget momentum og straffede vores fejl. Derfor gik de til pause med en tre-måls føring. Vores fokus var krystalklart – vi skulle undgå at lave fejl, komme på kant i duellerne, og for alt i verden komme hjem og stå i forsvaret.

Vi kom også bedre ud fra pause-teen og fik relativt hurtigt lukket hullet, for blot at se Horsens igen trække fra. Og det skulle blive endnu mere dramatisk. Med ti minutter igen og 19-17 til gæsterne modtager Ida 2 x 2 min. udvisning og samtidig den tredje i alt – dermed farvel og tak. Pigerne stemplede blot endnu mere ind, og klarede uafgjort i den periode, hvorefter Sara Kjærsgaard med to scoringer sørgede for udligningen med 4 min. igen.

Men ganske symptomatisk for kampen svarede de gule igen og lavede to hurtige mål, og med to minutter tilbage var stillingen 21-23.

Laura reducerede, og med 15 sek. får vi taget time out, og hvorfor ikke lade Ditte tage vurderingen igen..? Hun løste det i Gudme, og i dag valgte hun selv at banke bolden op i krogen med tre sekunder igen. Og vi vandt i den grad et point i en hård og intens fight i en rigtig flot kulisse. Fantastisk moral af pigerne, der igen vidner om, at vi har genfundet de helt rette værdier.

Vi spillede ikke nogen speciel flot kamp, men vi kæmpede og stod sammen. Vores defensiv bar os når den skulle, og Sara viste sædvanlig høj klasse i målet. I dag evnede vi at tage et point i en kamp, hvor vi hele tiden hang efter. Det er flot, og vidner om, at der er noget substans i de her piger. Ditte Aaen er flyvende for tiden, og det fortjener hun stor ros for!

Vi holder fast i 5. pladsen, og det er en placering vi som minimum hjertens gerne vil beholde sæsonen ud. Så vi er klar til de sidste udfordringer der venter os, og vi håber at publikum er friske på en omgang mere…? Der er en kamp tilbage i hulen lørdag d. 7/4, men der er absolut ingen grund til ikke også at stikke snuden forbi Bjerringbro, når vi afrunder sæsonen med et lokalbrag d. 14/4.

Tak til alle fremmødte, tak til fanklubben og tak til Horsens for en god fight.