Dramatisk sejr over DHG

31. marts 2019 17:57 , af Simon Olsen

Resultat: 23-22 (14-12)

Lørdag eftermiddag blev det til en yderst dramatisk sejr over DHG Odense på hjemmebanen i vestjyskBANK Arena.
En kamp som var vigtigt, fordi midterfeltet er enormt tæt i 1. division i år, hvor vi før kampen kunne blive alt mellem 4. plads og 9. plads. Med suveræne HH Elite på udebane i sidste runde, var det dermed tvunget at få 2 point i lørdagens kamp.

Det var ikke til at se fra start at der stod meget på spil for os, vi kom ud og satte os på kampen i første halvleg og var oppe 12-9 efter omkring 20 min. Men DHG ligger ikke nummer 4 for sjov, de er et rigtig godt hold og de fik kæmpe sig tilbage til 12-12, inden vi så tog til pause med en 2-målsføring på 14-12.

Efter pausen blev det intenst og der kom flere redninger og flere udvisninger. Det gav en mere urytmisk 2. halvleg end den ellers velspillede 1. halvleg.
Men det var hele tiden med os foran med 1-2 mål, men ikke kunne få slået det afgørende hul. Bl.a. udnytter vi ikke 2 overtalsperioder ved 18-16.
I stedet bliver det til 22-22 med under 2 minutter igen, hvor vi i samme situation får en 2 min's udvisning til vores topscorer Ditte Aaen.
Men i vores sidste angreb ofre Mathilde Baadsgaard sig fuldstændig i et gennembrud og får straffekast og fremtvunget en 2 min's i samme situation. Staffekastet scorer Sofie Hakala stensikkert på til 23-22.

I sidste sekund får DHG et frikast, som de dog skyder i paraderne og jublen kunne bryde løs.

Efter kampen var det en meget glad cheftræner Jeppe Vestergaard.
"Det har været en utrolig op og ned sæson, på godt og ondt har vi oplevet nogle ting, som andre hold bruger 5 år på at prøve. Men vi har virkelig stået sammen hele vejen og leveret når det virkelig gjaldt, som eksempelvis idag.
Vi står igen stærkt i forsvaret og så kæmper pigerne 100 % for at finde chancerne til mål i 2. halvleg imod DHG's også gode forsvar idag - bedst illustreret ved Baad's gennembrud til sidst. Det var en fornøjelse at se pigerne så fortjent kunne juble efter slutfløjtet!", udtaler Jeppe.

Sidste kamp i sæsonen bliver på lørdag på udebane mod HH Elite, som igår sikrede sig oprykningen til HTH Go Ligaen.