Anbefalinger vedr. Covid-19

6. marts 2020 10:50 , af Simon Olsen

Kære alle i og omkring Hadsten Håndbold

Den store fokus på COVID-19 (corona) fortsætter. Og i den forbindelse melder mange spørgsmål og dilemmaer sig på banen.

I Hadsten Håndbold følger vi udviklingen tæt, og vi opfordrer alle medlemmer til at følge myndighedernes råd og retningslinjer. Vi opfordrer desuden til, at man holder sig opdateret om de aktuelle anbefalinger.

Nederst på siden finder du en række links, hvor der er adgang til de officielle råd og anbefalinger.

Større arrangementer
I nogle lande er større sportsbegivenheder blevet aflyst for at forhindre COVID-19 i at sprede sig. I Danmark er anbefalingen pr. 5. marts 2020, at der ikke skal tages særlige forbehold i den forbindelse. Store arrangementer kan derfor afholdes som planlagt. Man kan eventuelt hænge plakater op med gode hygiejneråd til at forebygge smitte.

Rejser til udlandet
Har du været i et af de lande, som myndighederne har udpeget som ”risikozone”, så skal du være særligt opmærksom på symptomer på COVID-19.
Derudover er der skærpede forhold i en række ”særlige risikozoner”, hvortil rejser konsekvent frarådes, og hvor sundhedsmyndighederne anbefaler, at man bliver hjemme indtil den 14. dag efter hjemkomst. Særlige restriktioner gælder medarbejdere i sundheds- og ældresektoren.

Udenrigsministeriet opdaterer løbende deres aktuelle rejsevejledninger, og du bør derfor søge vejledning dér eller på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, inden du rejser.

Her kan du holde dig opdateret på udviklingen:
Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. Vi anbefaler derfor, at du til enhver tid følger med på deres hjemmesider, så du får de helt aktuelle anvisninger.


Nyttige links er:

Sundhedsstyrelsen (indeholder bl.a. en Q&A)

Styrelsen for Patientsikkerhed

Statens Seruminstitut 

Udenrigsministeriet (rejsevejledninger)