20 perfekte minutter sikrede en flot sejr!

12. januar 2019 16:58 , af Simon Olsen

25-18 (14-12)

Det blev til en flot sejr fredag aften foran knap 300 tilskuere i vestjyskBANK Arena.
Før kampen var 110 gæster samlet til spisning i caféen - hvilket er ny rekord og yderst imponerende.
Her fortalte cheftræner Jeppe Vestergaard lidt om en turbulent juleferie, med udskiftning i spillertruppen og om afsøgningen af nye spillere. Til gårsdagens kamp var Mathilde Baadsgaard og Mathilde Pedersen ikke spilleberettiget endnu og derfor havde Jeppe en overraskelse med i ærmet til kampen.
"Vi har trukket Stina Kjeldberg op fra U18 holdet og så har vi gjort et mindre scoop, i at få Helle Walentin til at hjælpe os i denne kamp. Hun spiller normalt på vores 3. divisionshold, men grundet omstændighederne har vi fået lov at låne hende i aften, hvilket vi jo er vildt glade for - Helle er altså tidligere topscorer i 1. division, så det er en rimelig fin kapacitet lige at kunne trække ind på holdet", udtalte han før kampen.

Det blev en jævnbyrdig første halvleg, mellem 2 lige hold, der skiftedes til at fører undervejs. Højdepunktet i første halvleg må være da Helle Walentin i andet angreb hopper op og med største selvfølgelighed banker bolden op i krogen. Så var stilen ligesom lagt og hallen kvitterede med dagens næststørste jubelbrøl.

I 2. halvleg lagde Fredercia stærkt ud og gik fra 14-12 til 15-17 på de første 10 minutter. En timeout fra Jeppe, ændredede dog kampen og fra det 40. minut, scorede Fredericia blot 1 mål resten af kampen.
Forsvaret stimlede sammen og Sophie Moth i målet leverede mirakller i topklasse i slutningen af kampen.
Aftenens største jubelbrøl kom da 18-årige Stina Kjeldberg entrerede banen. Stina har udover et ophold i et år i Viborg, altid spillet i Hadsten og det kunne mærkes på tilskuerne at dette var noget specielt. Stina gik også uimponeret til opgaven og i første angreb, tog hun chancen, men desværre en flot redning fra keeperen - havde hun scoret ville jublen nok kunne være hørt i hele byen.

Efter kampen var det en utrolig glad cheftræner.
"Jeg synes vi spiller en kamp, hvor vi aldrig bliver stresset, vi holder roen og omtanken i spillet. Også i de perioder hvor det ikke lige kører super godt. I sidste ende, ender det så også med at give benefit.
Vores forsvar de sidste 20 minutter kæmper som vanvittige og står virkelig flot og giver nogle arbejdsbetingelser for Moth, som er ideelle. Oveni hiver hun nogle store redninger frem.
Ditte spiller en flot kamp, Stine ligeså, ja det gør alle pigerne. Alle byder ind idag og det var lige sådan en kamp og et udtryk vi havde brug for efter en hård juleferie", udtaler Jeppe.